0800330251

Корисні рекомендації при купівлі валюти

За останні 7 років в Україні було складно прогнозувати курс іноземної валюти, так як гривня досить нестабільна і весь час перебуває в динаміці. Це пов'язано не тільки з економічною ситуацією, а й з напруженою політичною обстановкою. Багато українців масово купують валюту, однак ці дії не продумані і неправильні, так як на цьому можна втратити свої заощадження і ще більше знецінити гривню. Існують деякі правила, які допоможуть не тільки заощадити гроші, але і примножити своє фінансове становище. Процес обміну валют досить непростий, однак якщо повністю вникнути в нього, то він не здасться складним.

ТОП-5 лайфхаків при обміні валюти

Поради обмін валют

Нижче наведено кілька правил, які зможуть вам допомогти вигідно поміняти гроші:

  1. Володіння інформацією. Перед тим, як зробити обмін валют необхідно вивчити кон'юнктуру фінансового ринку, яка дозволить більш детально проаналізувати обмінні пункти вашого міста. Для таких дій не потрібно мати диплом економіста, досить просто поспостерігати за зміною курсу кілька днів. Також можете проаналізувати думку фахівців з приводу зміни цін, а також вивчити торги на міжбанку. Для початку вивчіть інформацію, після чого міняйте гроші.
  2. Необхідно міняти гроші в правильний час. Торги на міжбанку проходять з ранку до вечора по робочих днях, тому курс вночі і в вихідні дні менш вигідний, так як фінансові компанії себе страхують від ризиків. У зв'язку з цим кращий курс вранці, коли торги тільки починаються. Якщо ж вам відразу потрібна велика сума, то краще за все міняти гроші на початку року.
  3.  ви  будете міняти, тим вигідніше пройде ваша операція. Деякі пункти обміну роблять знижки на обмін великих сум грошей, що допоможе вам отримати більшою суму, ніж ви розраховували. Однак такий вид операцій необхідно проводити в надійних обмінних пунктах, які мають позитивну репутацію серед клієнтів. Якщо ж ви віддаєте перевагу міняти невеликі суми, то краще звернутися в банки, так як вони виставляють роздрібний курс.
  4. Необхідно зберігати гроші в різних валютах. Цей принцип зберігання можна поділити на умовні "кошики", які популярні у фінансистів. Даний принцип допоможе знизити ризики того, що ви відразу втратите свої гроші, якщо раптом якась валюта потрапить під інфляцію. Багато фахівців радять зберігати 50% в американських доларах, а по 25% в фунтах стерлінгів і євро.
  5. Використовуйте інтернет обмінники. Багато фінансових організації можуть запропонувати вам обмін онлайн. Він вигідніше з фінансової точки зору, ніж ви будете міняти у відділеннях, так як не потрібно витрачати додаткові гроші на оренду, зарплату та інші витрати. Також у вас є можливість зафіксувати курс на певний період часу, проте необхідно бути уважними, щоб не потрапити на виверти шахраїв.

Дані поради допоможуть вам вигідно поміняти гроші, при цьому повністю себе убезпечити від шахраїв.